Pienten lasten unikoulu

Konkreettista apua unikoulusta

Pienten lasten vanhemmat tuntevat itsensä usein väsyneiksi, mutta jos vauva valvottaa joka yö ja univajetta syntyy liikaa, niin siitä kärsii koko perhe. Apua kannattaa hakea ennen kuin voimavarat täysin loppuvat. Paras paikka näistä asioista keskusteluun on neuvola.

Kaikilla ei ole ympärillään tukiverkostoa, joka voisi auttaa vauvan hoidossa ja vauvan unirytmin rytmittämisessä, joten haluan tarjota teille konkreettista apua mm. ns. unikoulun avulla.

Unikoulu sopii parhaiten yli 6 kk:tta vanhoille (6-9 kk) pienokaisille.

Alle 6 kk:tta vanhoille vauvoille sopeutettu unikoulu, jonka pääasiallisin tarkoitus on antaa vanhemmille mahdollisuus yhtenäiseen yöuneen ja voimien keruuseen kun vauva on hoidossa.  Esim. koliikkivauvat. Vauvalle tulee olla mahdollisuus antaa äidinmaidon korviketta tai lypsettyä rintamaitoa pulloruokinnalla.

Osa äideistä potee vauvan syntymän jälkeen synnytyksen jälkeistä masennusta.  Vauvasta huolehtiminen saattaa tuolloin tuntua ajoittain ylivoimaiselta. Vaikka hoitajia olisi kaksi, niin lepoa ja apua saatetaan tarvita.

Autamme mielellämme niin vauvan hoidossa kuin pienissä kotitöissäkin. Jos imetysasiat mietityttävät niin ohjaamme ja neuvomme niissäkin.

unikoulu